22 juni RechtsstaatPoort

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nieuwspoort en online

De RechtsstaatPoort is een initiatief van de politie, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de rechtspraak. De drie organisaties gaan tijdens de RechtsstaatPoort in debat met Tweede Kamerleden. De RechtsstaatPoort biedt een informeel ontmoetings- en discussieplatform voor genodigden waar (bestuurs)voorzitters, beleidsmakers, besluitvormers, media, politiek en juridische expertise elkaar in een informele setting kunnen ontmoeten. De RechtsstaatPoort wordt tweemaal per jaar georganiseerd.

Thema

Bij deze RechtstaatPoort staat de vraag centraal: “Strafrecht is niet de oplossing voor alle maatschappelijke problemen”. Tijdens de RechtsstaatPpoort wordt op verschillende thema’s die raken aan deze vraag het perspectief vanuit de invalshoeken van strafrechtketen toegelicht. Daarnaast wordt tijdens de RechtsstaatPoort onder begeleiding van dagvoorzitter Kim Coppes in gesprek gaan met een aantal Tweede en Eerste Kamerleden.

Livestream

Het debat is live te volgen via de livestream van Nieuwspoort