Hugo Hillenaar nieuwe directeur Strafrechtketen

Landelijk hoofdadvocaat-generaal Hugo Hillenaar wordt per 1 juni de nieuwe directeur Strafrechtketen op het ministerie van JenV. Op die dag verlaat Hillenaar het Ressortsparket voor zijn nieuwe functie, die op detacheringsbasis is voor een periode van in beginsel twee jaar.

Hillenaar is sinds 1992 verbonden aan het Openbaar Ministerie. Aanvankelijk als officier van justitie in Arnhem en later in Breda. In mei 2002 werd hij plaatsvervangend hoofdofficier te Rotterdam om in mei 2007 terug te keren naar Breda als hoofdofficier van justitie. Sinds 1 juni 2014 is hij landelijk hoofdadvocaat-generaal bij het Ressortsparket.

Hugo: "Na 26 jaar bij het OM, waarvan vier jaar bij het Ressortsparket, ga ik het OM verlaten. Dat is een grote stap voor mij omdat ik zeer verknocht ben aan het OM en de OM-ers. Reden om de stap te maken, is vooral gelegen in het feit dat ik het erg leuk vind om ergens opnieuw te kunnen beginnen. Nieuwe mensen, een nieuwe omgeving en andere werkzaamheden en uitdagingen. Ik ben nieuwsgierig naar de wereld buiten het OM (al is dit relatief omdat ik werkzaam blijf binnen de strafrechtketen) en ik wil graag mijn kennis, ervaring en expertise verbreden. Bij het Ressortsparket ervaar ik hoe mooi het zou zijn als we de doorlooptijden binnen de strafrechtketen zouden kunnen versnellen met daarbij een digitalisering op maat. Dit is naar mijn oprechte gevoel meer dan noodzakelijk! Dat motiveert mij om deze stap te zetten. Ik zou het verschil willen maken in de strafrechtketen en mij in willen zetten voor een nog sterkere ketensamenwerking."

Hillenaar volgt Johan Bac op, die per 1 juni a.s. het OM verlaat. Johan was gedetacheerd als directeur bij de directie Strafrechtketen. Hij wordt per 1 juni algemeen directeur Reclassering Nederland. Het College van procureurs-generaal zal zo spoedig mogelijk komen tot een voordracht voor een nieuwe landelijk hoofdadvocaat-generaal.

Hugo Hillenaar
©Foto's via hugohillenaar.nl
Hugo Hillenaar