Nieuwe manager Ketenbureau: Nicole Zwart

Met de komst van het Duurzaam Digitaal Stelsel is er een Ketenbureau ingericht bij de Directie Strafrechtketen (DSK). Vanaf 1 februari is Nicole Zwart de Manager van het Ketenbureau.

‘Aangenaam, ik ben Nicole Zwart. Per 1 februari ben ik gestart bij het Huis van de Strafrechtketen als manager van het Ketenbureau. Een mooie en uitdagende klus, waarbij ik samen met de ketenpartners verder mag bouwen aan de gezamenlijke (digitaliserings)opgaven van de strafrechtketen. Daarvoor ga ik het Ketenbureau verder inrichten en uitbouwen.

Ik heb veel ervaring met interbestuurlijk samenwerken. Recentelijk nog bij het programma rond de invoering van de nieuwe Omgevingswet. Samen met de partners binnen het Rijk, decentrale overheden en grote uitvoerders heb ik daarvoor een nieuwe governance opgezet voor de digitale overheid en bouwden we samen de agenda NL Digibeter. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring rond samenwerken met verschillende partners in te zetten in een voor mij nieuwe omgeving; de strafrechtketen. Ik heb een achtergrond in het Staats- en bestuursrecht.  

Naast mijn werk als ambtenaar ben ik mede-eigenaar van een maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de belangen van minderheden in binnen- en buitenland met een focus op rechtsstatelijkheid, integratie en mensenrechten. Daarnaast ben ik getrouwd met Tom, heb ik twee dochters en ben ik een enthousiaste volkstuinder.

Het komende jaar werk ik op interim basis vanuit BZK. In de loop van het jaar kijken we of die samenwerking bevalt en hoe we verder willen. Ik kijk uit naar de kennismaking en hoor graag van jou hoe we goed invulling kunnen geven aan de samenwerkingsafspraken en het Ketenjaarplan. Vanaf maart ga ik geleidelijk het stokje overnemen van Sander Zwienink als het gaat om het werk voor het IB en het CIO-beraad SRK.’