Minister Dekker opent digitaal portaal in strafzaken Hoge Raad

Het digitaal portaal in strafzaken Hoge Raad is op 17 december officieel geopend door de minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker. Het portaal is een succesvol voorbeeld van een digitaliseringsproject in de strafrechtketen.

Digitaal procederen

Met de opening is het mogelijk om bij de Hoge Raad digitaal te procederen in een deel van de strafzaken: de reguliere strafzaken en ontnemingszaken waarin op of na 17 december 2018 beroep in cassatie wordt ingesteld. Advocaten en leden van het Openbaar Ministerie die in cassatie procederen, kunnen in deze zaken hun digitale dossier inzien en stukken uploaden en downloaden. Zodra iets wijzigt in het digitale dossier, wordt automatisch een melding verstuurd via e-mail. Ook het stellen van advocaten loopt via het portaal.

Een mooie stap

Het portaal ‘Mijn Zaak Hoge Raad’ is al enige tijd beschikbaar voor andere dan strafzaken. Advocaten hebben er positieve ervaringen mee opgedaan. Met name het gebruiksgemak, de eenvoud, de betrouwbaarheid en 24/7 beschikbaarheid worden in de evaluaties genoemd. En nu kunnen dus ook strafzaken via het portaal, een mooie stap.

Meer informatie

Voor meer informatie en een animatie over het portaal, zie de site van de rechtspraak.

Opening digitaal portaal in strafzaken Hoge Raad
Minister Dekker opent het digitaal portaal in strafzaken Hoge Raad
Still animatie digitaal procederen Hoge Raad